Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Попова: Няма да има никакви реформи докато непросветени политици гледат навън и към джоба си

Маргарита Попова по време на словото
Снимка: БТА

Няма да има никакви реформи докато непросветени политици гледат само навън и към джоба си, заяви вицепрезидентът  Маргарита Попова по време на втората национална конференция на клубовете “Млади възрожденци“. 

В словото си, което беше насочено към висши военни, учители и ученици, Попова настоя за национални идеали. 

Реформа в образованието, а и не само в този сектор, не може да има, когато политиците нехаят и не са създали никакви условия за това, посочи вицепрезидентът:

Няма да направим никакви реформи и няма да мръднем нито крачка напред, докато непросветени политици гледат само навън и към джоба си, а не вътре, към това, което се случва на родната ни земя, у нас вътре и у дома.

Нашето небе, българското небе, може да бъде пазено от вас, а не от чужди хора -  с тези думи Маргарита Попова се обърна и към генералите от Военната академия. 

Попова посочи, че ни е нужен национален идеал за единение и национална сплотеност. На днешните политици се пада тежката и отговорна задача да направят връзката между минало, настояще и бъдеще, допълни вицепрезидентът:

Учете децата, че историята е процес, а не сбор от факти и набор от информация. И ако ги нямаше тези звезди на небосклона - Каблешков, Бенковски и Караджата, нямаше да го има и Левски. Нямаше да ги има и скандалите днес за образованието на нашите деца, както и за това от какви учебници четат и на какво ги учим. Няма да ги има днешните скандали, ако имаме правилно отношение към историята.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна