Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Лукарски прогнозира намаляване на цените на горивата

Снимка: Булфото

Министърът на икономиката Божидар Лукарски коментира, че спирането на множество големи обществени поръчки, които са признати за напълно законни, по никакъв начин няма да навреди на икономическата среда и да притесни инвеститорите в България:

Мисля, че напротив, спрените обществени поръчки именно ще дадат по-голяма яснота и по-голяма прозрачност по отношение предвидимостта и по отношение това и на пълзящи недомлъвки, и на слухове, и така нататък, включително и в пресата за прозрачността на тези поръчки. Надявам се и съм сигурен, че при провеждането им по новия ЗОП ще имаме много по-голяма предвидимост и сигурност. Не бихме могли да говорим за несигурна икономическа среда, даже напротив.

Министър Лукарски прогнозира намаляване на цените на горивата. Като аргумент той посочи установеното от Комисията за защита на конкуренцията картелно споразумение, както и цените на петрола на международните пазари:

Надявам се това, което се случва тогава, да се случва и сега, не само поради този факт, а най-вече поради факта, че на международните пазари цената на петрола продължава да спада. Очаквам да паднат цените и се надявам и съм сигурен, че цените на горивата ще паднат, което ще направи по-сигурна икономическата среда, каза министър Божидар Лукарски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна