Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затворник уби възрастен мъж в село Люляково, Община Руен

Снимка: архив

За убийство на 75-годишен мъж от Айтоското село Люлаково съобщи областната дирекция на МВР в Бургас. Задържан е 45-годишният Ремзи Mустафа, който по това време бил в отпуск от Варненския затвор. 

На 10 март в МВР Руен постъпва сигнал, че загиталият мъж е изчезнал ден по-рано. Малко по-късно колата му е идентифицирана на пътя Айтос-Провадия, уточни старши комисар Калоян Калоянов - ръководител на бургаската полиция:

В следствие на допълнителни издирвателни мероприятия е установен и трупът на въпросния възрастен човек, на около 500 м. встрани от главния път, в района на дълбоко дере, да го наречем, гориста местност, с данни за насилствена смърт.

За убийството като обвиняем е привлечен 45-годишният Ремзи Мустафа Мустафа, който е открит в родния си град Дългопол - допълни административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Калина Чапкънова:

По настоящем правната квалификациян на деянието, за което лицето е привлечено е по чл.116 ал.1 т. 12 - това е убийство, извършено в условията на опасен рецидив. Правната квалификация на деянието ще бъде прецизирана в съответствие с допълнително събраните доказателства.

Според разследващите, причината за убийството са неуредени финансови взаимоотношения между възрастния човек и Мустафа. Обвиняемият е осъждан за изнасилване и кражба, като в момента на убийството излежава присъда във варненския затвор.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна