Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Г. Кадиев: "Нормална държава" ще се бори срещу олигархията и корупцията

Учредяване на партия "Нормална държава"
Снимка: БТА

Напусналият БСП депутат Георги Кадиев представи новия си политически проект. Партията носи името "Нормална държава“ и си поставя три основни цели, като на първо място е възстановяването на държавата, на второ - създаване на средна класа, която по думите на Кадиев ще успее да задвижи българската икономика и на трето - връщане на българите от чужбина.

Лидерът Георги Кадиев заяви още, че държавата ни през последните 27 години е управлявана само от олигархия и с времето от държава се е превърнала просто в територия, като новата партия си поставя амбициозната задача да се бори именно срещу олигархията и корупцията.

Държава, последна по икономическо развитие в Европейския съюз, не е нормална държава. Държава, в която смъртността е най-високата в ЕС, не е нормална държава. Държава, в която изоставените деца и децата сираци са най-много на глава от населението, не е нормална държава. Държава, в която продължителността на живот, щастието на хората е сред последните места в света, не е нормална държава, подчерта на учредителното събрания Кадиев.

Всички дошли на учредителното събрание носеха на ръката си бяла лента като символ на новото начало.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна