Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиниха четирима от разбитата банда за международен наркотрафик

Борислав Сарафов
Снимка: БГНЕС

На четирима души са повдигнати обвинения за участие в престъпна група за наркотрафик. Тя е пренасяла наркотици от Турция за Западна Европа и обратно. Бандата е прикривала дейността си под предлог, че извършва транспортни услуги. Открити са близо 30 килограма кокаин и 16 килограма хероин. 

Престъпната банда е действала от месец октомври миналата година. Наркотиците са били пренасяни в специални тайници на камиони и автомобили. От Турция е носен хероин към Западна Европа, а в обратната посока кокаин. Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов с повече подробности: 
Пламен Йорданов Попчев, Васил Цветолюбов Цветков, Димитър Иванов Юлев и Аня Мишева Маринова са обвинени за това, че от септември 2015 година до март тази година са участвали в организирана престъпна група, ръководена от единия от обвиняемите Пламен Попчев, да трафикира наркотични вещества.

Заловените трафиканти са укривали дрогата в добре замаскирани тайници. При първоначалния оглед на камиона, в който е намерен кокаинът, антимафиотите не са успели да го открият. Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов уточни: 
Не можахме да намерим първоначално тайника в ремаркето, което наложи допълнително камионът да бъде закаран на рентген.

В рамките на операцията в Германия са задържани също хора от престъпната банда. Базата на групата е била в град Етрополе.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна