Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 10 млн. лева ще бъдат преведени веднага на животновъдите

Десислава Танева
Снимка: БГНЕС

В подкрепа на животновъдите веднага ще бъдат преведени близо десет милиона лева.Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева след Националния консултативен съвет по животновъдство във Велико Търново:

Близо 10 милиона лева ще бъдат разплатени от националния бюджет, за мляко разбира се, и за говеда, за биволи, за овце и кози, така, както бяха направени схемите миналата година. Говорихме си и обявихме и плановете за проверките, които ще продължат да се извършват, относно съдържанието на растителни мазнини в продукти, които не са обозначени като "имитиращи". Останалите предложения, които приехме и работихме и по-отдавна върху това, е за промяна в Наредбата за етикетиране, съгласно която всички млечни продукти, и не само млечни, хранителни, които са произведени от български суровини, ще бъдат брандирани с логото на България, със знамето, в магазинната мрежа.

Министър Танева допълни, че на Консултативния съвет въобще не е бил обсъждан въпросът дали животновъдите  ще протестират срещу ниските изкупни цени на млякото.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна