Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За пети път Окръжният съд в Ловеч ще направи опит да даде ход на делото срещу Милен Милев

Бившия кмет на Тетевен е обвинен в длъжностно престъпление и престъпление по служба

Снимка: lovech.court-bg.org
За пети път състав на Окръжния съд в Ловеч ще направи опит да даде ход на делото срещу бившия кмет на Тетевен Милен Милев, обвинен в длъжностно престъпление и престъпление по служба. В хода на следствието е доказано, че в качеството си на кмет той е нанесъл имуществени вреди на общината за близо 400 хиляди лева.

Едно от обвиненията срещу Милев е, че като председател на Управителния съвет на фондацията "Тома Васильов" е присвоил голяма сума пари, собственост на фондацията.

Освен Милев, обвиняеми по делото са и неговият заместник Детелин Пърлев, главният счетоводител на общината Ирена Тихолова и приятелката му Биляна Василева.

Пърлев и Тихолова са подсъдими за престъпления по служба, като бившият заместник-кмет ще отговаря и за издаване на неистински официални документи. Биляна Василева пък е обвинена в престъпно ползване на преправени документи. Заради нейното неявяване в съда делото беше отлагано три пъти, като на последното заседание от прокуратурата поискаха медицинска експертиза за достоверността на представените от нея болнични листове.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна