Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският финансов миистър публикува данъчната си декларация

Според Камерън не всички депутати трябва да опвестяват финансовите си отчети

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Британският финансов министър Джордж Озбърн публикува данъчната си декларация за миналата година, след като вчера премиерът предприе подобна стъпка след скандала с офшорките. Според документа, доходите на Озбърн се състоят от заплатата му, пари от наем на имот и дивиденти.

Междувременно на слушане в Камарата на общините на парламента в Лондон Дейвид Камерън заяви, че не всички депутати трябва публично да обявяват годишните си финансови отчети. Според него това трябва да правят само министър-председателите, министрите на финансите и лидерите и представителите по финансовите въпроси на опозицията.

Трябва да помислим внимателно преди да се откажем напълно от всякаква конфиденциалност на данъкоплатците в тази камара, както предлагат някои. Ако това стане факт за депутатите, хората ще започнат да настояват за подобен подход за тези, които ни задават въпроси, тези, които ръководят големите компании за обществени услуги или местните правителства, или тези, които правят новините и вестниците. Мисля, че това е много голяма стъпка за нашата страна. Тя не трябва да става факт без дълги и внимателни дебати и не е подходът, който бих препоръчал.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна