Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агенцията по заетостта отбелязва Европейски ден на работодателя с трудови борси в големите градове

Снимка: Цветомир Цветанов

Агенцията по заетостта ще отбележи днешния Европейски ден на работодателя с провеждане на трудови борси в големите градове. Инициативата е на мрежата на Европейските обществени служби по заетостта. Мотото, с което България се включва, е "Силно партньорство за успешен малък и среден бизнес!".

България се включва в инициативата с провеждането на трудови борси в 4 града. Днес в София, Пловдив и Русе, и на 14-и април в Бургас, където акцентът се поставя върху заетостта в туристическия бранш. За участие в борсите са поканени работодатели от микро-, малки и средни предприятия, социални партньори, висши учебни заведения, държавни институции, търсещи работна ръка. Форматът на срещата "лице в лице" е избран, защото опитът показва, че е най-предпочитан и най-успешен за двете страни – бизнесът и търсещи работно място.

Европейският ден на работодателя се провежда във всички европейски страни, а у нас се отбелязва за първи път. Организира се от обществената служба по заетостта на всяка държава-членка, като се поставя акцент върху националните приоритети на трудовия пазар.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна