Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И. Московски: Сам не мога да се справя с корупцията в "Автомобилна администрация"

Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта Ивайло Московски призна, че е безсилен сам да се справи с корупцията в Автомобилната администрация. Пред парламентарната транспортна комисия Московски каза още, че е готов да изслуша автобусните превозвачи и заедно да обсъдят наболелите проблеми.

Липсата на фискализация и наличието на конфликт на интереси при схемите за пътуване са сред проблемите, които са в основата на недоволството на автобусните превозвачи. Министърът на транспорта е готов да се срещне с представителите на автобусните фирми:
Да си чуем проблемите и каквото е възможно ще вземем като мерки. Има две големи теми, свързани с автобусните превозвачи и сивия сектор - едната е свързана с изменения в закона, който да осигури фискализация на всички устройства, но това все още не се случва, а втората тема е транспортните схеми на общинско и областно ниво. Там се получават много конфликти между преплитането на областната и на общинската транспортна схема.

По принцип бих могъл да взема отношение, но това е в ресора на колежката Павлова, допълни Московски по повод тол-таксите, заради които много от превозвачите са притеснени. 

Министър Московски призна, че сам не може да се справи с корупцията в "Автомобилната администрация", където една от причините за нея са ниските заплати на служителите на ДАИ:
Сам не мога да се справя с този проблем. Полагал съм максимални усилия, но трябва човек да има инструменти, с които да го направи, а за съжаление в момента не разполагам с такива.

Следващите 10, 20 или 30 години някакви хора ще загиват заради тези продадени книжки с невзети изпити. За мене остава неотговорено на един въпрос, който е ключов: кой е човекът, който номинира Цветелин Цветанов,
подчерта независимият депутат Георги Кадиев по повод въпроса кой е предложил Цветелин Цветанов за директор на "Автомобилната администрация". Независимият депутат Георги Кадиев:

Предложението на Цветелин Цветанов дойде след няколко опита да привлека други хора за ръководители на "Автомобилна администрация". Категорично Цецка Цачева няма нищо общо с това назначение, посочи министър Московски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна