Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ямбол започва акция по премахване на изоставени автомобили

Снимка: РАДИО ВИДИН

Общината в Ямбол започва премахване на изоставени автомобили.

След премахването на незаконните гаражи в голяма част от града това е следващата стъпка към изчистване на междублоковите пространства. Служителите на сектор "Превенция и опазване на обществения ред" към общината са описали над двеста коли, паркирани по улици, тротоари и зелени площи. Някои от автомобилите стоят с десетилетия там.

Собствениците на изоставени коли ще получат уведомление, че са длъжни да ги предадат на площадки за събиране и съхраняване или в центрове за разкомплектоване. В случай че в рамките на един месец, след като бъде предупреден, собственикът не премахне превозното средство, от общината ще закарат колата на вторични суровини за сметка на собственика.

Съгласно Закона за управление на отпадъците нарушителите в такива случаи могат да отнесат и глоба от триста до хиляда лева. За да не бъдат санкционирани, собствениците на автомобили трябва да представят в Общинска администрация-Ямбол, писмени доказателства, че автомобилът е в движение, преминал е годишен технически преглед и има платена задължителна застраховка "Гражданска отговорност".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна