Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвинителният акт срещу бивш служител на Община Петрич беше внесен в съда

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Благоевград внесе в съда обвинителния акт срещу бивш служител на Община Петрич, взел подкуп от 3000 лева за издаване на удостоверение за търпимост. 

През ноември миналата година собственик на животновъдна ферма в Петрич подава сигнал в полицията за това, че общински служител е поискал сумата от 3000 лева, за да издаде удостоверение за търпимост на кравефермата му. Преди това между двамата е имало няколко срещи, поискани от общинския чиновник, в които той намеквал, че няма да е лесно да получи въпросния документ. Междувременно потърпевшият е направил справка в Общината, докъде е стигнало придвижването на документацията. Служители му обяснили, че цялата преписка се държи от Димитър Минчев. След неколкократни разговори чиновникът е поискал сумата от 3000 лева, срещу които щял да получи документа. Преди уговорената среща за предаване на сумата и удостоверението жертвата на изнудването е подала сигнал в полицията. Димитър Минчев беше заловен на местопрестъплението. 

Днес Благоевградската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу вече бившия служител на Община Петрич, който чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение е поискал и получил подкуп. За такова престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години и глоба от 5000 лева. Очаква се насрочване на първото съдебно заседание по делото.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна