Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Раднево очаква протестите в града да спрат

Снимка: БГНЕС
Кметът на Раднево Теньо Тенев заяви за "Хоризонт", че очаква от сряда вечерта протестите в града да бъдат прекратени, въпреки внесеното в общината искане от Инициативния комитет те да продължат до 15 май с променен маршрут, който не завършва пред ромската махала.

Кметът на Раднево посочи, че обстановката в града постепенно се нормализира. По думите му една част от рамите са се завърнали по домовете си след едноседмичен престой при познати и роднини в други населени места. От инициативния комитет все още не са представили своите искания на кмета. Срещата им е следващата седмица.

Според Теню Тенев хората очакват да чуят, как ще се произнесе утре Апелативния съд в Пловдив за мерките на 4-мата задържани и обвинени в опит за убийство по хулигански причини роми. В съдебномедицинската експертиза на един от пострадалите по време на побоя българи - Георги Николов, е записано, че има счупване на долната челюст.

За "Хоризонт" доктор Диан Шарланов, който е стоматолог-хирург, съобщи, че по време на прегледа, не е констатирал наличието на клинични данни за счупване на челюстта и е препоръчал 3D скенер, изследване, от който не е приложено към експертизата.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна