Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Около 150 учени, адвокати и предприемачи са обсъдили в Харвардския университет бъдещ проект за подобрено синтезиране на човешко ДНК от химикали, пише "Ню Йорк Таймс". Срещата е била тайна, а участниците са били инструктирани да не се свързват с медиите.

Учени от Университета в Станфорд и от Северозападния университет критикуваха тайния дебат. Според тях разработването на нови и по-евтини техники за синтезиране на човешки гени може да е от полза за науката, но може да има неясни последици, допълва "Ню Йорк Таймс".

Държавният глава на Венецуела Николас Мадуро издаде указ за удължаване на извънредното положение в страната с още 60 дни, обвинявайки Съединените щати за нестабилността в държавата, пише британският вестник The Guardian. Мадуро оправда удължаването на срока за извънредно положение с опитите на държавите от ОПЕК и Вашингтон да свалят лявото му правителство.

Демонстранти срещу новия закон за труда във Франция са влезли в сблъсък с полицията снощи, съобщава вестник Le Parisien. Протестиращите са се опитали да превземат общинска зала във френския град Рен, допълва изданието.

Членовете на "Ислямска държава" може да използват химически оръжия в отчаян опит да задържат Мосул, докато иракските сили се подготвят да си върнат контрола над втория по големина град в Ирак, пише вестник The Telegraph.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна