Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМЗ "Сопот" пусна в експлоатация два обновени производствени цеха на площадка "Иганово"

Снимка: БГНЕС

Малко повече от година след взривовете, ВМЗ "Сопот" пусна в експлоатация два обновени производствени цеха на площадка "Иганово".

Оръжейният завод вече бележи сериозна финансова стабилност, каза министър Божидар Лукарски:
Финансово завода е обезпечен с тези поръчки, които имаме до края на 2018 година. Реално завода абсолютно обслужва своите задължения, няма нищо общо с положението, което беше преди две, три години.
Подготвят се проекти за развитие и разширяване на производството.
До преди две години целта беше да оцелее завода по някакъв начин, сега вече нашата идея е да вложим повече средства и по оперативни програми включително в иновативни производства и да излезем с по висока добавена стойност и ние да почнем да инвестираме в нашия трудов персонал, не само с повече социални придобивки, което и вече правим, а и с по-добри условия за труд.
В момента има недостиг на работна ръка. Тук вече работят не само хора от региона, а и от цяла Южна България, уточни изпълнителният директор Иван Гецов:
В момента цеховете имат автоматизирана система за пожарогасене, видеонаблюдение, както отвътре, така и отвън, контрол на достъпа. Всичките критерии и стандарти, които се поставят, ние непрекъснато ги подобряваме.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна