Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Армията на крак заради 60 бежанци във влак" като това е "първият опит на мигранти от разтурения лагер Идомени да нахлуят у нас",  пише вестник "Стандарт". "По информация на прокуратурата групата наброявала близо 100 души. Гръцката полиция успяла да върне част от евакуираните от лагера бежанци и да ги спре по пътя им към нашата страна. Другите обаче се опитали с влака да пресекат граничния пункт "Кулата-Промахон", информира "Стандарт."
"До 16% пада цената на топлата вода от 1 юли", пише на първа страница вестник "Труд" като пояснява, че "КЕВР предлага промяната заради по-евтиния природен газ".  "Новите стойности са записани в доклад, който регулаторът ще обсъжда другата седмица, а окончателното решение ще бъде взето до края на юни, отбелязва изданието. Новите стойности ще влязат в сила на 1 юли. Най-голямо понижение на цените се очаква в Разград, Враца и Плевен. В София намалението може да достигне 10 на сто, пояснява още "Труд".
По темата вестник "24 часа" отбелязва, че "цените на електроенергията за битовите потребители от 1 юли ще бъдат променени минимално". Всекидневникът допълва, че в 9 топлофикации топлата вода поевтинява от близо половин процент до 5 на сто.
"Шлифоват релсите, за да не скърцат. Трамваите стават по-тихи", пише вестник "Телеграф" и обяснява, че шлифоването на релсовите трасета в София е започнало в петък и ще продължи до 31 май. Изданието отбелязва, че общо 42 жалби срещу поскъпването на билета от 1 юни от 1 лев на лев и 60 са подадени в административния съд на София-град. В жалбите от граждани и юридически лица се оспорва решението на Столичния общински съвет, с което беше изменена Наредбата за реда и условията за пътуване с градския транспорт. Никой от жалбоподателите обаче не е поискал  спиране на действието на измененията. По всички жалби ще бъде образувано едно дело, отбелязва още "Телеграф". 
"КАТ хваща по 150 джигити на ден в София", съобщава вестник "Телеграф", позовавайки се на Българското национално радио. "Масовото нарушение, което се наблюдава на територията на София, е между 20 и 40 километра над въведеното ограничение, коментира Николай Крушарски, инспектор от столичната Пътна полиция, цитиран от  "Телеграф". 
"24 часа" информира, че "Юни ще дойде с дъждове, които ще продължат до средата на месеца", като отбелязва, че в Деня на детето - 1 юни, ще е слънчево. "Месец юли ще бъде типичен летен месец с температури около и над 40 градуса", прогнозира климатологът Симеон Матев, цитиран от вестник "Стандарт".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна