Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да научиш нещо ново през ваканцията в екип от приятели

БНР Новини
Снимка: wikipedia.org

Лятната ваканция за много от децата вече е започнала. За онези родители, които още не са решили на кого да поверят грижите за тях през летните месеци, потърсихме практичните съвети от Албена Мерджанова, помощник-директор на Националния дворец на децата.
Различни летни курсове в областта на астрономията, забавната математика, телевизионната журналистика, правописаниците и кривописаниците... привличат вниманието на родители и ученици. Това са само част от многото занимания, които детето може да посещава, а може да намери и новото си хоби.
Според Албена Мерджанова, в рамките на тези колективи се зараждат някои от най-здравите приятелства, тъй като децата там имат общи интереси. Това ги държи настрана от агресията, а също така ги откъсва и от огромния брой технологии, с които, понякога, ние сами ги засипваме.
Тези, които не са имали възможност да се занимават с извънкласни дейности, сега ще могат да направят първите си стъпки в областта на музиката, танците, екологията или просто да наваксат с онези дисциплини, които са им били тежки през годината.
Националният дворец на децата започна своята лятна програма на 30-и май 2016 година и ще приключи на 2 септември. През всички делнични работни дни се провеждат целодневни занимания от 9 до 17 часа. Децата се приемат от 8.30 до 9 часа и се взимат от 17 до 17.30 часа. Ваканционната програма е за деца на възраст от 6 до 10 години, разнообразна е, има игрови и развлекателен характер и е съобразена с възрастта на децата. Без съмнение, тя е и добро решение за онези родители, които няма на кого да поверят малчуганите през лятото.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна