Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дейвид Камерън: Brexit ще повлияе отрицателно на жизнения стандарт

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Евентуално излизане на Великобритания от ЕС ще повлияе отрицателно на жизнения стандарт, заяви премиерът Дейвид Камерън в интервю за телевизия Скай нюз. Той каза на британците, че ако страната излезе от Съюза, ще заживеят по-бедно. Камерън предупреди по повод предстоящия референдум на 23 юни, че в случай на Brexit, Великобритания я чака десетилетие на несигурност, през което правителството ще обсъжда нови условия за търговия с Евросъюза. 

Що се отнася до Турция, Камерън смята, че тя няма да може да се присъедини в близките десетилетия, тъй като ѝ предстои да изпълни множество условия. Това изявление е опит да се отговори на тревогите, че влизането на Турция би довело до по-голям брой мигранти във Великобритания.

Едно от лицата на кампанията за излизане на Великобритания от Европейския съюз – Найджъл Фараж, заложи 1000 лири, че британците ще гласуват против членството на страната в ЕС на референдума на 23 юни, предаде Франс прес.

Току-що излизам от букмейкърите. Ще спечелим!
, написа в Туитър лидерът на евроскептичната и антиимигрантска Партия за независимост на Обединеното кралство. Фараж, вечен критик на Брюксел, ще получи 2500 лири чиста печалба, ако познае изхода от референдума.   


Информацията е на БТА.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна