Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисия за борба с трафика на хора в Сливен започва лятна кампания за превенция

Снимка: архив

Местната Комисия за борба с трафика на хора в Сливен започва лятна информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация на жени и деца, продажба на органи и бебета.

В лятната кампания на местната Комисия за борба с трафика на хора са предвидени поредица от срещи, обучения, беседи и прожекции на филми за информиране на обществото по проблемите на трафика с хора.

Престъплението включва всички действия по набиране, транспортиране и укриване на хора със сила и заплахи, за насилствена проституция, принудителен труд, експлоатация за просия и джебчийство, трафик на бременни, продажба на бебета и човешки органи. Кампанията огласява рисковете и методите на престъпния свят за въвличане в трафика за сексуална експлоатация, начините за предпазване и търсене на закрила.

Акцентът в специализираното обучение на педагогически съветници от училищата и социални работници от отдел "Закрила на детето", на дирекция "Социално подпомагане" в Сливен е на тема: "Трафикът на деца - рискови фактори, идентификации и социална подкрепа".

Предвидени са информационни срещи с лишените от свобода от сливенския женски затвор. Доброволци ще проведат обучителни сесии с ученици по метода "Връстници обучават връстници".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна