Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евро 2016 продължава при повишенo полицейско присъствие

Снимка: БТА
Европейското първенство по футбол продължава при повишена бдителност на френската полиция след сблъсъцте между запалянковци в Марсилия в нощта срещу неделя, при които десетки бяха ранени. Повече от 1500 полицаи охраняваха мача Турция - Хърватия в Париж.

Поредният мач от Евро 2016 не мина без инцидент. Десетки парижки хулигани всяка безредици близо до стадиона "Парк де Принс" малко преди срещата на отборите на Турция и Хърватия. Полицията бързо овладя ситуацията, докато феновете на двата отбора изпълваха стадиона в мирна атмосфера.

10 души са арестувани в Марсилия във връзка със снощните безредици, съпътствали мача между Англия и Русия. Четирима от ранените са в реанимация, един от тях е с опасност за живота. Материалните щети са сериозни в квартала, станал сцена на насилието.

Говорител на френското вътрешно министерство заяви пред радио "Франс енфо", че Франция не е получавала сигнали от чуждестранни служби за сигурност относно лицата, отговорни за нападението. Стотици фенове от чужбина, известни с агресивно поведение по време на мачове, не са били допуснати в страната.

Социалните протести продължават да тегнат над организацията на първенството. Днес са съкратени 20% от полетите на "Ер Франс", жп транспортът също е затруднен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна