Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисар Корина Крецу открива в София конференция, посветена на политиката на сближаване

| обновено на 16.06.16 в 08:27
Корина Крецу
Снимка: БГНЕС

Европейският комисар по регионалната политика Корина Крецу е на посещение в страната ни днес и утре. Румънката, която отговаря за контрола по усвояването на милиарди евро от фондовете на Европейския съюз за България, ще открие в София, заедно с премиера Бойко Борисов, конференция, посветена на политиката на сближаване.

За първи път България е домакин на форума, организиран от Генерална дирекция "Регионално развитие" на Европейската комисия. Той ще събере представители на Европейския парламент, Европейската сметна палата, служители в националните администрации, които работят с европейските фондове от целия Европейски съюз.

Ще бъдат обсъдени резултатите на политиката в периода 2007-2013 г.

Еврокомисията все още не е направила окончателна оценка на усвоените средства от страната ни през първите години след присъединяването. Очаква се скоро Брюксел да публикува данните за неусвоените пари по оперативните програми.

Участие в конференцията днес ще вземе и вицепремиерът Томислав Дончев, и колегата му от Словакия Петер Пелегрини, отговарящ за кохезионната политика. Неговата страна ще поеме ротационното председателство на Европейския съвет от 1 юли .

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна