Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъчварова: Общ координационен център ще гарантира сигурността на туристите през летния сезон

Снимка: БГНЕС

Общ координационен център между институциите ще гарантира сигурността на туристи и граждани през летния сезон, обяви в Бургас вътрешният министър Румяна Бъчварова

В областната дирекция на полицията бе проведена работна среща между МВР и приходната агенция, на която са набелязани конкретните мерки, които да бъдат предприети, поясни Бъчварова:

Взехме решение да се създаде общ координационен център, който да ръководи процеса, да следи развитието на проверките.

В този център ще влизат всички институции, които извършват проверки в региона към момента. Целта е да се гарантира сигурността на туристи и местни жители, добави Бъчварова. Относно ситуацията с границата и мигрантите, министърът коментира, че има споразумение с Турция за реадмисия, което е трябвало да влезе в сила от първи юни:

Имаме оформен документ за 200 човека, които трябва да бъдат върнати в Турция по силата на това споразумение и в сроковете, в които трябваше да получим отговор от турската страна, не сме получили отговор. Имаме информация, че турската страна се въздържа от изпълнението на задължения по това споразумение по аргументи, които са свързани с отношенията и процесите, които текат в преговорите с ЕС.

Предвиден е и подобен сценарий, увери Бъчварова. Ще бъдат предприети дипломатически мерки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна