Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найджъл Фараж призна, че кампанията за оставане на Великобритания в ЕС е победила неговата "на ръба”

Снимка: БТА

Лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж призна победата на привържениците на оставането на Великобритания в Европейския съюз. Единствените оповестени прогнози, които има към момента, са за 52% подкрепа на вота за оставане.

В изявлението си Фараж обърна внимание на много високата избирателна активност и признава, че явно кампанията за оставане е победила неговата "на ръба”.

Духът на евроскептицизмът е пуснат от бутилката и няма да се върне там. Този референдум носи една промяна, но тя не засяга само Великобритания, а всичко случващо се в Европейския съюз, подчерта още той.

Веднага след като самият Фараж призна победата на проевропейския вот, паундът продължи да расте на международните пазари. Цял ден валутата се продава на много висока цена спрямо долара, което показва убедеността на инвеститорите за оставането на Великобритания в Европейския съюз.

Все още няма яснота как са гласували ключови за кампанията региони. Също така анализаторите обръщат внимание на наводненията и транспортния хаос в Лондон, които може да са повлияли на кампанията. Гласоподавателите в английската столица са около 5 млн.души.

Окончателните резултати трябва да бъдат обявени около 7.00 часа английско време утре.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна