Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хамънд отхвърли спекулациите за оставка на премиера Камерън

Найджъл Фараж призова за съставяне на ново правителство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд отхвърли спекулациите за оставка на премиера Дейвид Камерън, който загуби кампанията за оставане в Евросъюза. Страната ни се нуждае от усещане стабилност и приемственост, каза Хамънд пред телевизия Скай: 

Премиерът беше ясен, че ще продължи да бъде министър-председател и правителството ще работи.

Почти 52 процента от гласоподавателите се произнесоха за излизане от Евросъюза. Този резултат може да отвори отново въпроса за независимостта на Шотландия, призна Хамънд: 

Мисля, че основният аргумент при допитването за отделяне на Шотландия винаги е бил икономиката. Естествено е сега британската икономиката да се изправи пред някои много сериозни предизвикателства. Смятам, че е по-добре, ако се борим с тях заедно.

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж призова за съставяне на ново правителство, което да изведе Обединеното кралство от Европейския съюз. 

Сега се нуждаем от правителство на Брекзита. Правителство, което ще се захване за работа и ще започне да предоговаря търговските ни отношения, но и такова, което ще се възползва от възможността, която дава излизането на страната от Евросъюза. Сега сме свободни да сключваме свои собствени търговки сделки и да правим обединения с останалата част на света.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна