Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъчварова: За България няма потенциална заплаха от тероризъм след атентата в Истанбул

| обновено на 30.06.16 в 18:26
Румяна Бъчварова
Снимка: БГНЕС


За България няма потенциална заплаха от тероризъм след атентата в Истанбул, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. 

Много са измеренията, по които може да се обясни този терористичен акт, които водят към външната политика и външнополитически особености и събития. Ако се появи информация, че има потенциална заплаха, обсъждаме я и ако се наложи - реагираме.

Независимо от това нивото на повишен риск остава като като засилената охрана на летищата в страната ще остане в сила, каза Бъчварова:
Това ниво на готовност, специално на летищата е много продължително. Преценили сме, че там е съсредоточен основния риск и там действаме, като по-висока степен на заплаха, независимо от това, че няма конкретна заплаха. Така ще продължи на летищата и транспортните обекти, така, както е записано.

Ръководителите на специализирани служби и звена в МВР запознаха подробно парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен  ред и Комисията за контрол на слугбите отностно мерките, които се предпприемат за гарантиране сигурността на  на гражданите и на всички възлови обекти.

Преди лятната ваканция на НС в пленарна зала ще бъде разгледан и Законтът за тероризма, завяи Димитър Лазаров от ГЕРБ.

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев заяви, че няма  конкретна заплаха за страната ни.

Ръководителите на специализирани служби и звена в МВР запознаха подробно парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност с мерките, които се предприемат за гарантиране сигурността на  на гражданите и на всички възлови обекти. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна