Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дейвид Камерън бе изпратен с почести след последното му заседание начело на британското правителство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дейвид Камерън бе председател на последната среща на кабинета в качеството му на премиер, по време на която много от министрите дадоха висока оценка на работата му през последните 6 години. Дори председателят на Камарата на общините Крис Гейлинг, който е привърженик на Брекзит, отчете големия принос на Камерън за страната като премиер, и че тъгата е била преобладаващото чувство на последната среща. Утре, след като отговори на въпроси на депутатите по време на парламентарния контрол, Дейвид Камерън официално ще представи своята оставка на кралицата в Бъкингамския дворец с препоръка Тереза Мей да бъде повикана от кралицата като негов заместник, както повелява протокола. 
Така при последващото посещение на Тереза Мей в Бъкингамския дворец тя ще бъде поканена от кралицата да състави правителство, което на практика означава, че новият премиер на Великобритания ще встъпи в длъжност утре вечер. 
Все още няма информация кои ще бъдат министрите в кабинета на Мей, но е твърде вероятно ключови роли в кабинета да получат политици, подкрепящи Брекзит. Освен това Мей обеща радикални социални и икономически реформи, което поражда спекулации за бъдещето на някои от сегашните висши фигури.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна