Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебют на новия британски премиер Тереза Мей на международната сцена

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият британският премиер Тереза Мей ще дебютира на международната сцена днес, тя започва официално посещение в Берлин, след което ще замине за Париж.

Днес Тереза Мей ще разговаря с германския канцлер Ангела Меркел, предвидена е  работна вечеря в Берлин. Излизането на Великобритания от Европейския съюз и бъдещите й отношения с блока се очаква да бъдат в центъра на вниманието на тези разговори.

В четвъртък на работен обяд в Елисейския дворец в Париж с президента Франсоа Оланд Мей ще обсъди Брексит, нападението в Ница и сътрудничеството в областта на борбата с тероризма. Говорителка на кабинета на премиера заяви, че посещенията са по покана на Меркел и Оланд и че освен Брексит, те са добра възможност за обсъждане на двустранните отношения, както и позициите по редица други глобални поблеми.

Двудневното посещение на Мей ще започне, след като по-рано през деня тя ще отговори на въпроси на депутати в първия й парламентарен контрол като премиер. Преди първото й пътуване в чужбина, Тереза Мей посети Шотландия и Уелс, като в центъра на нейните разговори отново бяха бъдещите отношения с Европейския съюз.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна