Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барак Обама застана твърдо зад Хилъри Клинтън и описа Доналд Тръмп като демагог

Снимка: ЕПА/БГНЕС
В реч с послание за надежда американският президент Барак Обама застана твърдо зад кандидатурата на Хилъри Клинтън за Белия дом. В същото време на предпоследната вечер от конгреса на демократите във Филаделфия Обама описа Доналд Тръмп като демагог и призова присъстващите вместо да освиркват по адрес на милиардера да гласуват.

Пред хиляди възторжени присъстващи в "Уелс Фарго Сентър" Обама заяви, че Хилъри Клинтън за момента е най-квалифицираният кандидат за поста "президент":

Тя знае какви са залозите в решенията на правителството за работещите семейства, възрастните, собственика на малък бизнес, войника и ветерана. Дори в развоя на дадена криза тя слуша другите, запазва самообладание и третира останалите с уважение. И независимо колко тежки са залозите, независимо колко много хора искат да я сломят, тя никога, ама никога не се предава.

В речта си държавният глава описа една оптимистична картина на Америка, в контраст с мрачната перспектива на Доналд Тръмп от конгреса на републиканците миналата седмица.

Самият Тръмп отхвърли позитивната нотка на Обама като в "Туитър" написа: "Страната ни не е "велика" за милионите прекрасни хора, които живеят в бедност, под заплахата от насилие и в отчаяние.".

По време на третия ден на конгреса на демократите на сцената се качи и бившият губернатор на Мериленд и доскорошен опонент на Клинтън Мартин О'Мали, който коментира: "По дяволите кошмара на Тръмп за Америка! Ние вярваме в американската мечта!".

Днес на финала на партийното събрание се очаква Хилъри Клинтън официално да приеме номинацията за президент на демократите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна