Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп изненадващо призова гласоподавателите да подкрепят на първичните избори Пол Раян и Джон Маккейн

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп направи стъпка към помирение с лидерите на номиниралата го партия. Дни след като отказа да подкрепи преизбирането им в Конгреса, късно снощи той промени рязко позицията си, като призова гласоподавателите в Уисконсин и Аризона да подкрепят на първичните избори по-късно този месец председателя на Камарата на представителите Пол Раян и сенатора Джон Маккейн:
В общата ни мисия да направим Америка отново велика, подкрепям нашия председател на Камарата Пол Раян. ой е свестен мъж и, макар и да имаме разногласия по някои проблеми, заедно ще постигнем много неща. Ценя високо сенатор Джон Маккейн за неговата служба в униформа и на публични длъжности и подкрепям преизбирането му.
Преди година Тръмп заяви, че Джон Маккейн не е никакъв военен герой, защото е позволил да бъде пленен от виетнамците по време на войната през 60-те години на миналия век, припомня Ройтерс.
Съгласно последната анкета на Ройтерс и Ипсос Тръмп изостава от кандидата на демократите Хилари Клинтън само с 3 процентни пункта. Разликата между двамата в началото на седмицата бе 8 пункта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна