Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен за първи път се провежда конкурс за директори на детски градини с тест, който не е изготвен в Общината

Снимка: pleven.bg

В Плевен за първи път се провежда конкурс за директори на детски градини с тест, който не е изготвен в Общината. Кметът Георг Спартански настоя  вариантите да бъдат изпратени от Министерството на образованието, за да се гарантира честна и безпристрастна надпревара. На случаен принцип беше изтеглен един от тях в Заседателната зала на Общината, където се провежда конкурсът:

26 са кандидатите за девет свободни места. Още за мотивите на кмета Спартански, който иска пълна обективност на днешния изпит:

Това ще даде една гаранция, че кандидатите, които и да са те, няма да бъдат нито на този, нито на онзи, хем ще гарантираме една максимална обективност, хем ще елиминираме възможността някой да си го изкарва на нас за личния си провал.

Ако се справят с теста, изготвен в министерството, кандидатите ще изложат концепция и за развитието на детското заведение пред комисия с председател Стефан Милев, заместник-кмет, който отговаря за организацията:

Пожелаваме им успех, добро представяне на тестовете и нека наистина детските градини да имат в тяхно лице едни добри директори.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна