Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Бургас остави в ареста трима каналджии

Бургаският окръжен съд остави в ареста тримата каналджии, задържани на 4-ти август. Тогава при акция на ДАНС и двете областни дирекции на МВР в Бургас и Кюстендил, бяха заловени 31 нелегални мигранти, сред които майки с деца.

Според прокуратурата соченият за подбудител Иван Христов, Добромир Асенов и Добромир Велинов, на които е повдигнато обвинение за помагачество, могат да се укрият и да извършат ново престъпление. Като аргументи бяха посочени и стройната организация на деянието, високата мобилност на групата и бързото им придвижване.

Според адвокатите на тримата Марин и Димитър Марковски, представените към момента докладна записка от ДАНС и разкази на полицаи от Кюстендил, където живеят арестуваните, не са достатъчни доказателства. По думите им, шофьорката на буса Маргарита Крумова, която на предходното заседание бе пусната под парична гаранция, не е разпознала Христов като организатор на каналджийската схема.

Хронични заболявания и чистото им съдебно минало, изтъкнати още от защитата, не бяха уважени от съда. За деянието тримата могат да получат от една до шест години затвор.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна