Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на "Хизбула" призова сирийските бунтовници да спрат огъня

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 51 души са били убити в Алепо и околностите му вчера,съобщи сирийският Център за наблюдение на правата на човека.Това е станало при обстрели на силите на сирийския режим, руските военни и бунтовниците. 

Лидерът на шиитската партия „Хизбула“, чиито бойци се сражават на страната на сирийската армия, призова бунтовниците от всички радикални групировки в Сирия да прекратят борбата и да сложат оръжие, предаде ТАСС.

Шейх Хасан Насралла отправи този призив в обръщение, излъчено по телевизия "Ал Манар" по случай 10-годишнината от прекратяването на конфликта в Южен Ливан.

По-нататъшното продължаване на войната е безсмислено, защото то служи само на интересите на САЩ и продажните арабски режими. Ако у вас е останало нещо от исляма, прекратете напразното кръвопролитие, заяви Насралла.

Лидерът на „Хизбула“ увери, че терористичните организации "Ислямска държава" и "Джебхат ан Нусра" /която смени името си на "Джебхат Фатах аш Шам"/, и други радикални групировки са се въоръжавали и обучавали от САЩ със средства от бюджетите на арабските монархии.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени