Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей разпореди всички министри от кабинета й да предоставят персонален проект за Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей е разпоредила всеки министър от кабинета й да предостави персонален проект за Брекзит след информациите, че някои обществени  служители се опитват да осуетят излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Тереза Мей е поискала от всичките й колеги планове за действие, в които да изложат как техните отдели могат да направят Брекзит функционален. Информацията е на "Сънди телеграф“.

На среща в правителствената резиденция Чекърс, Тереза Мей е поискала от министрите, 2/3 от които водиха кампания за оставането на страната в ЕС, да поемат необходимата отговорност за реализацията на Брекзит. Всичко това се случва след оплаквания, че проевропейски настроените служители спъват работата на привържениците на Брекзит, особено на онези в новото министерство за Брекзит.

Масло в огъня наля и бившият министър лорд О'Донъл с изявлението си, че Брекзит не е неизбежен, защото Великобритания би могла да остане в рамките на един нов реформиран ЕС.

Тереза Мей има среща с министрите от кабинета в сряда, а в края на седмицата ще пътува за срещата на лидерите на държавите от Г-20 в Китай. Очаква се британският премиер да използва тази среща, за да изтъкне големите възможности, произтичащи от Брекзит, особено що се отнася до сключването на взаимноизгодни двустранни търговски договори.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна