Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допълнителни влакове и автобуси за празниците

Снимка: БГНЕС

От днес до 7-ми септември включително БДЖ осигурява близо 10 хиляди допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. От "БДЖ - Пътнически превози" напомнят, че при закупуване на билети за отиване и връщане има намаление от 10 до 30 % . 
И автобусните фирми са готови да поемат и превозят по-големия брой пътуващи в празничните дни. Основно търсенето е насочено към морските и планинските комплекси, уточни за "Хоризонт"  Жаклин Раковска - директор "Транспорт" при столичната автогара:
Всички фирми преди празник на максимален капацитет работят и според възможностите си, според капацитета, пускат извънредни коли. Времето е още хубаво и хората проявяват интерес към морето и основно  в тази дестинация и по тези направления се пълнят колите. Всички коли, които са пуснати са по направление Варна-Бургас, курортите Слънчев бряг, Ахтопол, Царево. Автобусите са пълни в момента. Най добре е да се обърнат към централна автогара на националния телефон на централна автогара 0900-63-099 или на сайтовете на отделните превозвачи. за улеснение на клиентите билети могат да се купят и онлайн, стига да има свободни места. Всички извънредни коли са качени в сайтовете на фирмите и биха могли да видят в какви направления какви свободни места има. Предвидили сме и извънредни коли в обратна посока. Автогарата работи на  пълен режим, на пълен капацитет и на пълно работно време. Няма затваряне на билетни каси, няма затваряне на автогарата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна