Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хилари Клинтън заяви, че скоро ще се върне към предизборната кампания

| обновено на 13.09.16 в 15:27
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хилари Клинтън заяви, че се възстановява от пневмонията и скоро отново ще се върне към предизборната кампания. В интервю за Си Ен Ен тя отрече да е припаднала на възпоменателната церемония в Ню Йорк за жертвите на атентатите от 11-и септември.

Не. Почувствах се замаяна и загубих равновесие за миг, но веднага щом седнах, можех да се поразхладя и да пийна малко вода, моментално се почувствах по-добре, каза Клинтън на въпрос дали е припаднала в момента, в който от видео се вижда, че тя губи равновесие и нейният екип й помага да влезе в автомобил.

В интервюто кандидатът на демократите говори и за поставената й в петък диагноза пневмония, като каза, че въпреки съвета на своя доктор да си почине е решила да продължи да работи.

В същото време Клинтън обеща да публикува повече данни за здравословното си състояние на фона на коментари, че забавената информация за пневмонията може да стимулира критиките спрямо нея в липса на прозрачност.

По темата се изказа и съпругът й Бил Клинтън. В предаване на обществената телевизия Пи Би Ес той даде да се разбере, че Хилари се чувства добре и добави, че на няколко пъти досега е имало подобни случаи, когато е била изключително обезводнена. Бившият президент каза още, че ако е имало други здравословни проблеми, които са причинили тази нейна отпадналост, те са мистерия за мен и за лекарите й.

Американски медии обобщават, че по време на церемонията в Ню Йорк Хилари Клинтън е била изложена на слънце, била е облечена с вълнен костюм и е пожелала да се оттегли, за да пие вода.

Според Брайън Фалън - говорител на нейната кампания, след напускането на събитието Клинтън е отишла в апартамента на дъщеря си Челси, където е играла със своите внуците. След това тя излезе пред репортери и усмихната помаха, като заяви, че се чувства чудесно. Но липсата на информация за местонахождението и състоянието й в продължение на около час и половина доведе до спекулации и беше критикувана от журналистите.

Сега кампанията на Клинтън определя като грешка решението да не информират медиите навреме.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна