Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да говорим с децата за трудностите в училище

Снимка: БГНЕС
Преходът от ваканцията към всекидневните задължения не е никак лесен за нас възрастните. Оказва се, че същото важи и за малките, които тръгват на училище, а често ги натоварваме и с множество извънкласни дейности.

Потърсихме съвети от психолозите Даниел Троев и Андрей Ганев, за да разберем как да стимулираме децата да бъдат активни в училище. Оказва се, че това не е никак трудно, когато с търпение и любов им обясним как работи човешкият мозък.
Деца, на които е обяснено, че мозъкът им постоянно се развива, става по-голям и така те стават по-умни, започват да намират лесно решения на трудностите, поясни Даниел Троев.
Според него, ако нещо толкова просто бъде обяснено на децата, то може да промени способността им за справяне с трудностите в живота.
Научно доказано е, че децата възприемат света чрез образи. За това най-лесният начин да се справят с проблемите и да имат желание за учене е да онагледяваме всичко за тях - емоциите които изпитват, процесите на запаметяване и дори трудната за тях теория.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна