Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Иванов с червен картон при загуба на "Панатинайкос"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският национал Иван Иванов получи червен картон при домакинската загуба на "Панатинайкос" с 1:2 от "Аякс" в мач от първия кръг в група "G" на Лига Европа. Иванов беше отстранен в 69-ата минута с втори жълт картон след нарушение Хаким Зийех. Гърците поведоха в петата минута с точен удар на Маркус Берг, но Бертран Траоре изравни след малко повече от половин час.

Грандът от Амстердам стигна до успеха с гол в средата на втората част. Джандоменико Место фаулира Мичел Дайкс в наказателното поле и главният рефер Андре Маринър (Англия) отсъди дузпа. Изстрелът на Дейви Клаасен от бялата точка беше спасен от вратаря Люк Стийл, но при добавката Жайро Ридевалд не пропусна.

"Панатинайкос" завърши мача с девет души след късен червен картон на Мубарак Вакасо, а Зийех от "Аякс" беше отстранен от игра с втори жълт картон в 79-ата минута.

В другата среща от групата "Стандард" (Лиеж) и "Селта" (Виго) завършиха 1:1 в Белгия след попадения в първия четвърт час на двубоя.

АПОЕЛ Никозия с Живко Миланов в състава си обърна с два късни гола водения от българския спец Станимир Стоилов ФК "Астана" с 2:1 като домакин в мач от група "В" на надпреварата. Неманя Максимович изведе гостите от Казахстан напред в резултата в последните секунди на първата част, но бразилецът Винисиус изравни четвърт час преди края. В 87-ата минута резервата Игор де Камарго донесе успеха на кипърците.

В другата среща от групата "Олимпиакос" спечели с 1:0 като гост на "Йънг Бойс" с гол на бившия аржентински национал Естебан Камбиасо в 42-ата минута.

Дебютът на "Манчестър Юнайтед" в груповата фаза на Лига Европа завърши с поражение с 0:1 от "Фейенорд" в Ротердам. Възпитаниците на Жозе Моуриньо разочароваха и рядко стигаха до чисти положения, дори и след влизането в игра като резерва на Златан Ибрахимович в 63-ата минута. Холандците стигнаха до успеха след контраатака от дясно в 79-ата минута, при която Николай Йоргенсен центрира отлично по тревата към Тони Вилхена, който засече в мрежата на Давид де Хеа. В другата среща от група "А" "Зоря" и "Фенербахче" завършиха 1:1 в Украйна.

Трикратният носител на трофея "Интер" също направи грешна стъпка на старта в група "К" след 0:2 в Милано срещу израелския шампион "Апоел" (Беер Шева) в дебюта на старши треньора на италианския гранд Франк де Бур в Евротурнирите.  

Мигел Витор изведе гостите напред след асистенция в пеналта на Лусио Маранао в 54-ата минута, а четвърт час по-късно Марио Бузагло оформи успеха от фаул.

Английският "Саутхямптън" оглави временното класиране, след като разгроми "Спарта" (Прага) с 3:0 на "Сейнт Мери'с" при дебюта си в груповата фаза на турнира. Чарли Остин се разписа два пъти през първата част, а резервата Джей Родригес направи резултата класически в края на двубоя.

"Рома" завърши 1:1 при гостуването си на чешкия първенец "Виктория" (Пилзен). Римляните поведоха с ранен гол на Диего Пероти от дузпа за нарушение в пеналта срещу Стефан Ел Шаарауи, но само седем минути по-късно Марек Бакош изравни с глава след центриране на Мартин Земан.

Друг тим от калчото "Сасуоло", който дебютира в турнирите на Стария континент през този сезон, направи впечатляващо начало на кампанията си в група "F" след 3:0 над финалиста от 2012 година "Атлетик" (Билбао). Грегоар Дьофрел се отличи с гол и асистенция, а италианците реализираха и трите си попадения в последния половин час от мача на "Чита дел Триколоре".

Дебютът на Марио Балотели за "Ница" в Евротурнирите завърши с домакинско поражение с 0:1 от "Шалке 04". Единственото попадение реализира Баба Рахман четвърт час преди края.

Руският "Зенит" сътвори рядък обрат от 0:3 и спечели с 4:3 гостуването си на "Макаби" (Тел Авив). Отборът от Санкт Петербург изглеждаше обречен след два гола на Харис Медунянин и попадение на Видар Орн Кярнансон, но в последния четвърт час от двубоя вкара четири безответни гола и стигна до успеха.

Бразилецът Джулиано се разписа за 3:3 в 86-ата минута, а асистира за останалите три гола на "Зенит" на Александър Кокорин, Маурисио и за победното попадение с глава на Лука Джорджевич в първата минута на добавеното време. Руснаците бяха улеснени и от изгонването в 81-ата минута при 1:3 на Елазар Даса от домакините, който получи два бързи жълти картона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна