Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва нова проверка в езиковата гимназия в Ловеч

Снимка: bg.wikipedia.org

Агенцията за държавна финансова инспекция ще започне нова проверка в езиковата гимназия в Ловеч, поради установените още миналата година финансови злоупотреби в училището, за които е обвинена главната счетоводителка. 
Директорът на гимназията е наказан дисциплинарно от Регионалното управление на образованието в Ловеч за неефективен контрол при съхраняването на финансовите документи.
Новата проверка ще е за периода 2014 - 2015 г. До приключването й директорът на гимназията Радослав Хитов ще е в отпуск, обясни началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев
Директорът на езиковата гимназия е подал сигнал за съществуващи проблеми в училището. Започнало разследване, както от страна на полицията, така и от прокуратурата. Образувано е дело срещу главната счетоводителка.
Със случая е запознато Министерството на образованието. Сезирана е и община Ловеч като първостепенен разпоредител на бюджетните средства. От там са извършили финансов одит за периода 2012-2013 г. , който е установил, белези на индикатори за измама при разходване на бюджета. 
Агенция „Държавна финансова инспекция“ вече е съставила четири акта на директора на училището.
 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна