Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин: Съветският съюз имаше и добри страни, не беше задължително да се разрушава

Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин предложи да се оптимизира броят на политическите партии, без да се пречи на демокрацията.
Той заяви, че демократични промени биха могли да се направят и в Съветският съюз, и не е било задължително той да се разрушава, защото си е имал както отрицателни, така и положителни страни
Президентът Путин изказа мнението си, че би било добре първото заседание на Долната камара на руския парламент да се проведе, колкото се може по скоро и да не се чака законовият срок от 30 дни. Той дори посочи 5-и октомври като възможна дата на първото заседание на новоизбраната Дума. Това стана ясно по време на срещата в Кремъл между него и лидерите на влезлите в парламента партии. 

Срещата потвърди и още една новина, която БНР съобщи по-рано днес: че новият председател на Думата ще бъде Вячеслав Володин на мястото на Сергей Наришкин, който беше изпратен да оглави руското външно разузнаване. Путин и Наришкин са свързани от старо приятелство още от времето, когато са работили в КГБ. П

Путин обърна внимание на идеята отпреди няколко дни на лидера на руските националисти Владимир Жириновски, който заяви, че политическата сцена в Русия трябва да бъде трипартийна, което според него ще отговаря в най-голяма степен на руските политически традиции от края на 19-и и началото на 20-и век.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна