Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

E. Димитриев: Скопие е взела мерки след вандалската проява срещу паметната плоча на Каймакчалан

Емил Димитриев
Снимка: вестник "Дневник"

Македонският премиер Емил Димитриев е уверил премиера Бойко Борисов, че в Скопие са взели необходимите мерки след вандалската проява срещу паметната плоча на българските воини на Каймакчалан. 

Борисов нарече извършителя й Миленко Неделковски "Будала":
Това да чупят с чукове паметници български - ще имат много неприятни срещи след това. И тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат. Защото ние не чакахме никой да ни поиска помощ от Македония - изпратихме и пожарна, и води, и храни, и всички македонци бяха доволни от това, с което България им помогна.

Сега, в сряда, Министерски съвет гласува 300 000 лева за помощ на Македония. И това ли заслужава българинът? Че ние се отнасяме братски към тях, а да излезе този и да троши плочата. Това подпомага ли нашата дружба? Подпомага ли интеграцията на Македония в Европейския съюз? Ми утре ние трябва да гласуваме за тях!,
 допълни българският премиер.

Борисов е разговарял с македонския премиер Димитриев на мини срещата на върха във Виена за мигрантската криза. Там пред колегите си от балканските държави, Унгария, Германия и Австрия Борисов призова за затваряне на границите на Европейския съюз и обработване на молбите за убежище отвъд оградата.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна