Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Архитектът на Пловдив отстранен от длъжност заради събарянето на единия от Тютюневите складове

Главният архитект на Пловдив Румен Русев беше отстранен от длъжност, след като Пловдивският апелативен съд потвърди определението на окръжните магистрати. Срещу Русев е повдигнато обвинение във връзка с разрушаването на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8, който е паметник на културата. 

И Апелативният съд прие аргументите на прокуратурата, че главният архитект на Пловдив в трябва да освободи поста, защото в хода на разследването може да влияе върху служителите на Общината, привлечени като свидетели, както и да борави с документи, които може да бъдат приложени като доказателства.

След заседанието Румен Русев заяви, че не се чувства виновен. Относно фалшифицирания документ, открит в офиса на фирмата, предприела събарянето, той подчерта:

Ако е имало умисъл, умисълът е бил на тези, които са преследвали последователно целта да си я постигнат, прилагайки дори такива документи, които не искам да ги обсъждам, така че те са си я постигнали. Нямало е как по мое недоглеждане, защото там са гледали цял експертен съвет на два пъти. Тежестта на подписа, за съжаление, ме превръща в единствено отговорното лице мен.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна