Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тайсън Фюри се отказа от титлите си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри се отказа от световните си титли, за да се концентрира върху лечението си, обявиха от неговия щаб. В началото на месеца Фюри призна, че е употребявал кокаин и алкохол заради депресивни състояния.

Британецът детронира Владимир Кличко през ноември миналата година и спечели шампионските колани във версиите IBF, WBA и WBO, но в последствие на два пъти отложи договорения реванш по медицински причини. Преди няколко месеца той беше лишен от титлата си във версия IBF, тъй като отказа да се боксира срещу задължителния претендент на федерацията.

Аз не съм в състояние да защитя титлите си в момента и затова взех трудното и емоционално решение официално да овакантя моите ценни световни титли. Пожелавам на следващите претенденти всичко най-добро. Предстои ми поредно голямо предизвикателство в живота, както беше и в битката срещу Кличко, но ще го превъзмогна, заяви Фюри в специално изявление.

В понеделник Световната боксова организация даде срок от 10 дни на Фюри да посочи защо точно неговата титла "не трябва да става вакантна след действията му, с които той наруши правилниците за приемане на стимуланти и други субстанции, повишаващи спортната форма".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна