Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без Александър Тонев "Кротоне" измъкна точка като гост на "Фиорентина"

"Фиорентина"-"Кротоне"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Без Александър Тонев отборът на "Кротоне" измъкна точка при равенството 1:1 като гост на "Фиорентина" в мач от 10-ия кръг на италианското футболно първенство. Националът бе в групата, но изгледа двубоя от скамейката. Новакът "Кротоне" бе на път да запише първа победа в елита, като поведе с гол на Диего Фалчинели в 24-а минута.

Двубоят бе прекъснат за около 45 минути заради проливен дъжд във Флоренция, а след подновяването Давиде Астори изравни 5 минути преди края на редовното време. "Кротоне" остава последен в таблицата с едва 2 точки в актива си, докато "Фиорентина" заема 13-а позиция.

Мауро Икарди вкара два гола за победата на "Интер" над "Торино" с 2:1 и на този етап спаси поста на старши треньора на "нерадзурите" Франк Де Бур. Аржентинският нападател, който влезе в тежък конфликт с тифозите на "Интер" заради свои изказвания, откри резултата в 35-а минута, а Андреа Белоти изравни за Торо в 63-а. Икарди бе точен отново 2 минути преди края и донесе трите точки за "Интер", с което тимът прекъсна серията от три поредни загуби.

Неубедителното представяне на "Интер" разклати стола на Де Бур, като на трибуните на "Сан Сиро" бе собственикът на клуба Ерик Тохир, който долетя от родната си Индонезия специално за мача.

Шампионът "Ювентус" остава на върха на класирането след убедителен успех у дома с 4:1 над "Сампдория". Защитникът Джорджо Киелини вкара два гола за "Старата госпожа", а по веднъж се разписаха Марио Манджукич и Миралем Пянич. За гостите от Генуа почетно попадение отбеляза Патрик Шлик.

"Рома" надигра "Сасуоло" с 3:1 като гост и запази второто място в таблицата на 2 точки след "Ювентус". Един Джеко отново демонстрира отличната си форма този сезон, като реализира два гола и е лидер при голмайсторите в Серия "А" с 10 гола. Раджа Наинголан реализира третия гол за "Рома", а за домакините точен бе Паоло Канаваро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна