Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коуми: Бях длъжен да информирам Конгреса за подновяването на разследването на имейлите на Клинтън

Джеймс Коуми
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 Директорът на ФБР Джеймс Коуми защити решението си да съобщи за подновяването на разследването на имейл-скандала с Хилари Клинтън с обяснението, че е бил длъжен да информира Конгреса, за да не се чувстват законодателите подведени, съобщи Би Би Си.

Коуми все пак призна, че обнародването на новината за новото разследване броени дни преди президентските избори на 8 ноември може да е подвеждащо, защото ФБР още не знае дали с откритите нови електронни писма са нарушени правилата за секретност на служебната кореспонденция на Клинтън.

Става въпрос за имейли от времето, когато тя беше държавен секретар. Те са открити на компютър, използван от близката и съветничка Хума Абедин и съпруга й Антъни Уийнър. Агентите на ФБР попаднали на тях в рамките на разследване на Уийнър за сексуален тормоз в интернет.

Според вестник "Ню Йорк таймс" Коуми е бил критикуван лично от началника си - министъра на правосъдието Лорета Линч, че съзнателно или не помага на конкурента на Клинтън в битката за Белия дом - републиканеца Доналд Тръмп.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна