Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болница край Алепо е била бомбардирана

Министерство на отбраната на Русия нарече "обикновена лъжа" информацията, че руски крилати ракети са поразили за денонощие три болници в Алепо

| обновено на 15.11.16 в 18:51
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Болница в район на запад от град Алепо, намиращ се под контрола на сирийските бунтовници, е била бомбардирана от въздуха тази сутрин, съобщи Сирийската обсерватория за човешки права. 

В резултат на ракетните попадения са били ранени пациенти и хора от персонала, а лечебното заведение престанало да функционира. 

При нападения вчера бяха изведени от строя други две лечебници наблизо. Ударите на правителствената авиация в района зачестиха през последните дни.

Същевременно Министерство на отбраната на Русия нарече "обикновена лъжа" информацията, че руски крилати ракети са поразили за денонощие три болници в сирийския град Алепо. Това предаде Интерфакс, като цитира говорителя на ведомството Игор Конашенков. 
Самолетите на руските военно-космически сили и на сирийските военновъздушни сили не са нанасяли удари по Алепо през последните 28 часа, посочи Конашенков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени