Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Дичев: Хората не познават дейността на частните съдебни изпълнители

Георги Дичев
Снимка: БГНЕС

Стартираме с около 30 общини, като процесът е отворен. Идеята е кампанията да стане постоянна. Това заяви в предаването "Преди всички" председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев по повод съвместната инициатива на Камарата на частните съдебни изпълнители и Националното сдружение на общините за разясняване на дейността по събиране на задълженията:

Интересно е, че първи откликнаха най-малките общини. Там проблемите са различни в по-голямата си част.

Смисълът на всичко това е и хората, и бизнесът да се запознаят по-добре с правата и задълженията, възможностите и законовите процедури, посочи Дичев:

Когато човек не е добре информиран, той не взима най-добрите решения. Хората масово не познават института на частния съдебен изпълнител. Има и доза популизъм по темата, която погрешно създава настроения там, където не би трябвало да ги има.

Кампанията е двупосочна, каза още Георги Дичев. Чрез анкетните карти, специалните кутии и информационната брошура, написана на популярен език частните съдебни изпълнители ще търсят обратна връзка от хората. 

Дичев припомни, че Камарата на частните съдебни изпълнители е против юрисконсултските възнагражедния, които драстично натоварват хората.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна