Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две българки финалистки на европейското по бокс

Снимка: БГНЕС

Севда Асенова и Станимира Петрова се класираха за финалите съответно в категория до 48 и до 54 килограма на европейското първенство по бокс за жени, което се провежда в зала "София".

31-годишната русенка Севда Асенова победи рускинята Екатерина Пинигина с 3:0 и ще боксира в третия си еврофинал в своята кариера. Досега българката има два сребърни медала от континенталните първенства в Дания през 2007 г. и Букурещ 2014. Нейна съперничка на финала ще бъде Лизe Сандебер от Швеция, която победи Стефани Силва от Италия с 2:1 съдийски гласа.

Много съм доволна от мача си, мисля, че това ми бе най-хубавата среща на това първенство. Играла съм преди това една среща с рускинята и също я победих. Сега бях по-отпусната в сравнение с първите две срещи тук, тъй като и в двете имах загуби от съперничките. След като се справих с тях обаче си казах, че трябва да взема златния медал", заяви след срещата Асенова.

Станимира Петрова стигна своя първи европейски финал, след като надигра с 3:0 Виктория Кулешова (Русия). На финала Петрова ще срещне стара своя познайница - Анна Алимарданова от Азербайджан, който победи с 3:0 Делфин Манасини (Франция).

Изключително съм доволен, че Станимира спази напълно изготвената стратегия. Трябваше да дразни в началото със свалени ръце, да оставя рускинята да тръгва и после да я засича на контри. Идеята бе да обърка противника и мисля, че се получи, коментира треньорът Борислав Георгиев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна