Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съпричастност към хората, загубили домовете си в Хитрино

Снимка: Радио ШУМЕН

Николина Кръстева от Трявна е готова за срок от 2 години да предостави къща в село Дряново на пострадало семейство от село Хитрино. Тя потвърди това в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт":

Не можем да не сме съпричастни с хората в Хитрино. Това е голяма трагедия, която се случи седмици преди най-светлия празник. Всичко това ни накара да вземем това решение. Не само ние, но и много други хора в България имат свободни жилищни имоти. Аз съм предоставила цялата информация във фейсбук, но хората не могат да се свържат по фейсбук в момента, затова съм посочила и телефон, който е: 088 79 19 19.

Имотът се намира в близост до Трявна, на 10 км., в едно село. Къщата е автентична. Има нужда от освежаване, от почистване. Предполагам, че хората, които са пострадали, имат свои близки, които също биха им помогнали. Тревненци също са съпричастни, допълни Кръстева.

Тя допълни, че е необходимо семейството да разполага с кола, тъй като селото няма обществен транспорт. Допълнителна информация може да бъде открита в социалните мрежи.

Цялото интервю с Николина Кръстева можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна