Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бан Ки-мун е притеснен от информациите за жестокости в Алепо

Бан Ки-мун
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун изрази тревога от съобщенията за жестокости срещу голям брой цивилни, включително жени и деца, извършени през последните часове в сирийския град Алепо, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Като подчертава, че ООН не може да провери тези съобщения, генералният секретар иска да изрази сериозна тревога пред засегнатите страни, заяви говорителят на Бан Ки-мун Стефан Дюжарик.

Снощи беше съобщено, че сирийската армия е изтласкала въоръжените бунтовнически групировки от последния им бастион – квартал "Фирдоус" – и е установила пълен контрол над източната част на Алепо.

Същевременно говорител на руското министерство на отбраната съобщи, че над 5000 бойци на "Ислямска държава" за изтеклите две денонощия на няколко пъти са атакували позиции на сирийските войски в района на град Палмира. В крайна сметка защитата на града е била пробита и терористите отново контролират града. Според властите при изтеглянето си сирийските военни са успели да евакуират 80 процента от жителите на града.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна