Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третото записващо устройство на руския самолет, който се разби в Черно море, е унищожено

Въпреки че е силно деформирано, устройството подлежи на частична разшифровка

| обновено на 29.12.16 в 12:40
Снимка: БТА

Третото записващо устройство, намиращо се в опашката на военния самолет Ту-154, който се разби в Черно море, е унищожено, предаде ТАСС, като се позова на източник от правоохранителните органи. Въпреки че е силно деформирано, то подлежи на частична разшифровка.

Основните издирвателни работи в акваторията на Черно море завършиха, съобщи пред ТАСС източник от щаба на спасително-издирвателните операции. По думите му, на повърхността са извадени практически всички отломки на разбилия се самолет.

Данните от бордовите самописци ще бъдат разчетени в най-скоро време, може би утре. Това заяви за ТАСС източник от силовите структури. Две от черните кутии, записвали разговорите на екипажа и параметрите на полета, са в добро състояние.

Всички открити досега отломки от машината вече са извадени от водата. Открити са общо 1800 парчета от самолета, 19 тела и 239 части от тела на загинали.

Ту-154 на руското министерство на отбраната се разби в морето малко след излитане от летище край град Сочи. Загинаха всичките 92 души на борда – военнослужещи, журналисти и музиканти от хора "Александров", които пътуваха за Сирия, за да поздравят за Нова година руските войски в базата в Хмеймим. Сред жертвите е и руската правозащитничка и лекарка Елизавета Глинка, известна с благотворителната си дейност във военни зони.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна